ogledala za predsobo
kontakt

PREDSOBA

Vsakdo se rad pogleda, preden zapusti dom.

Predsoba je poleg kopalnice prostor, kjer ogledalo navadno ne manjka, tudi če je prostor majhen. Preden zapustimo dom, mu namenimo pogled, prav tako naši obiskovalci v njem preverijo svoj videz, ko vstopajo v naše domove. Po meri pripravljeno ogledalo lahko namestimo v vsak majhen prostor, na steno, pohištvo, in omogočimo sebi in drugim samozavesten vstop v drugo okolje. Ogledalo prostor razširi, doda svetlobo, pravilno nameščeno poskrbi za primeren pretok energije, dobro počutje pa nadgrajuje še izbran okvir ogledala, ko daje predsobi bogat estetki poudarek.

NASVET ARHITEKTAJanja Merše

Veliko ogledalo zlito s predprostorom.

Predsoba naj bo preprosta s pohištvom. Praktični vidik tega prostora določa ogledalo, ki mora biti najmanj tako veliko, da se v njem vidi cel človek. Velika ogledala prinesejo tudi več svetlobe, kar je za manjše prostore kot so predsobe, še posebno pomembno; ogledalo odseva soj luči. Tip okvirja ogledala naj bo primeren slogu hiše, opreme, naj ne izstopa preveč, saj je njegov osnovni namen, da se človek ogleda, ko odhaja ali prihaja. Vseeno pa pazljivo izberite okvir, saj je to prva stvar, ki jo obiskovalci opazijo, ko pridejo, zato naj bo okvirjeno ogledalo usklajeno s predsobo, z vami in vašimi obiskovalci.

FENG SHUI NASVETfenf shui

Naj dobra energija vstopi skozi vhodna vrata.

Ogledalo v predsobi bo vizualno in svetlobno povečalo predprostor in omogočilo bogati, dobri energiji, da vstopi skozi vhodna vrata.
Ogledala nikoli ne postavite nasproti vrat, ampak ob vrata. Tako postavljeno ne bo odbijalo pozitivne energije, ki prihaja skozi vrata. Prav tako mora biti dovolj veliko, da se v njem vidi cel človek. Prav vsak del telesa mora biti viden, zakaj bi kaj skrivali. Ogledalo naj ima dekorativen okvir, odseva pa naj kakšen lep del pohištva. Zato pa mora biti okvir pazljivo izbran, saj neusklajen s pohištvom zaustavlja pretok energije.
Po feng-shui-ju mora biti ogledalo okvirjeno, saj tako omogočite, da energije ne odteka, hkrati pa skrijete ostre robove, ki pomenijo negativno energijo.