ogledalo za poslovni prostor
kontakt

POSLOVNI PROSTOR

Ogledalo, navdih za vaše ideje.

Ogledalo lahko namestite tudi v poslovni prostor, a mu pred izbiro njegove velikosti, oblike in sloga okvira določite njegov namen, kaj naj odseva, kaj poudari. Tako boste zanj primerno izbrali tudi prostor, kamor ga boste namestili. Morda želite le povečati prostor in mu dodati dodatno svetlobo, morda želite opogumiti obiskovalca pred vstopom v pisarno ali pa poudariti estetiko prostora. Lahko pa ogledalo doda prostoru nekaj blišča. Pritegne obiskovalčevo pozornost, samo s svojo izstopajočo obliko, ali z odsevi prostora, in mu prebudi novo radovednost, npr.: »Zrcalce, zrcalce na steni poglej, kdo ga je okviril, povej!«

NASVET ARHITEKTAJanja Merše

Temačen, utesnjen prostor? Nič več.

Pomembni elementi pri oblikovanju interiera imajo praktične in estetske poudarke. Med pomembne elemente notranje opreme sodi tudi ogledalo. Vizualno poveča prostor in spremeni način osvetljevanja prostora. Z ogledalom lahko optično povečate majhne, utesnjene prostore, brez večjih posegov kot so npr. razbijanje in premikanje sten. Velikim prostorom doda ogledalo nove dimenzije z odsevi prostora in dogajanja v njem. Z lepim, slogovno usklajenim okvirjem ogledala doda človek prostoru osebno noto, predvsem pa ogledalo deluje kot estetski poudarek v prostoru, ki izpostavi lastnikov odnos do delovnega okolja in njegovih obiskovalcev.

FENG SHUI NASVETfeng shui

Povečajte produktivnost. Pripeljite energijo v prostor.

Ogledalo lahko poveča vašo učinkovitost, saj z njim pritegnete energijo v prostor in jo tu tudi ohranjate. Paziti morate le na pravilno namestitev ogledala. Ogledalo postavite tako, da vidite, kdo vstopa v prostor.
V ogledalu naj odseva svetloba, po možnosti zunanja. Taka postavitev prinaša pozitivno energijo v prostor. Obvezno uporabite okvirjeno ogledalo. Ogledalo ne sme biti razbito, razpokano, predvsem pa mora biti čisto.
Pozornost posvetite izbiri okvira, ki bo poskrbel za pravi tip energije, bodisi pomirjajoč za prostore s stresnim dogajanjem bodisi poživljajoč, če je poslovni prostor preveč miren.